Skip links

Wabi-Sabi, Asimetrie

Wabi-sabi este o frumuseţe a lucrurilor imperfecte, nepermanente și incomplete.

Nuanțe în tonuri de pământ și materiale naturale decorate cu o simplitate rustică și autentică – iată cum să obții look-ul Wabi Sabi! Filozofia japoneză care este pe buzele tuturor se referă la găsirea frumuseții în imperfect.

Termenul japonez wabi sabi își are originea în anii 1400 și apare adesea ca un cuvânt cheie în designul locuințelor din întreaga lume. Designul Wabi-sabi pune accentul pe utilizarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra și lutul, și pe celebrarea imperfecțiunilor lor naturale, cum ar fi nodurile, crăpăturile și neregulile. De asemenea, se caracterizează prin simplitate și minimalism, punând accentul pe crearea unor spații care se simt calme, dezordonate și liniștite.

În general, designul wabi-sabi este o filozofie care ne încurajează să găsim frumusețea în simplitate, imperfecțiune și în lumea naturală din jurul nostru. Este o abordare revigorantă și liniștitoare a designului care subliniază importanța atenției, a acceptării și a recunoștinței.

Daca noi occidentalii am fost invatati sa folosim simetria pentru atingerea echilibrului, multe dintre culturile asiatice au facut tocmai invers. Pentru acestea, echilibrul inseamna o compozitie plina de diferente si asimetrii.

Wabi Sabi este un curent estic japonez, un concept de design interior care “vede” frumusetea in absenta acesteia. Wabi Sabi elogiaza imperfectiunile si incurajeaza privirea tabloului complet, de la marire la decadere.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența web.
Open chat
1
Scan the code
Idei noi? 💡
Discută cu designerul pe WhatsApp!
Explore
Drag